2015. április 25., szombat

Nick és Norah végtelen éjszakája

Rachel Cohn-David Levithan: Nick és Norah végtelen éjszakája


Ezt  a könyvet internetes hirdetésen láttam meg, és engem a borító meg a leírása is nagyon megkapott, így aztán megvettem. Sok-sok zeneajánlás van benne amit, én személy szerint szeretek, mert így olyan előadókat is meghallgatok, akiket amúgy lehet, hogy nem.



Tartalom



El tudod képzelni, hogy életed első szerelme a szakítás után megjelenik egy másik pasival a következő koncerteden? Amíg gondolkodsz, eláruljuk, mit tett Nick, a fellépő zenekar basszusgitárosa. Mielőtt még az excsaja odaért volna hozzá gratulálni a szuper jó koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen pár percre a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derulni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást? Vagy mit tartogat ez a zenés, hajnalig bulizós, egymás nyomában rohanós, végtelennek tűnő manhattani éjszaka Nick és Norah számára?




Vélemény

Hát, az eleje nagyon tetszett, majd a közepére a szereplők, teljesen átváltoztak. Nagyon amerikai lett a könyv, ami nem baj, mert nagyon szórakoztató volt, csak ha belegondolunk, nem minden ilyen egyszerű, mint ahogy ott leírják. Nagyon nyomatták benne a homoszexszuális kapcsolatokat, a fiatalok mindent megtehettek benne, a pénz nem számít, mivel mindenki gazdag családba születik. Volt benne humor, amin tudtam nevetni is, tehát ez pozitívan jött le.
A karakterek nagyon furák voltak. Nick először nagyon nyámnyila volt...aztán később sem változott. Norah először szimpatikus volt, majd egyre furább, elveszettebb lett. Nekem Tris pozitív szereplőként jött le, mert oké, hogy egy párszor szívatta Norahékat, de mikor valami rossz történt mindig ott volt, és tanácsokkal látta el Noraht. Ellenben Caroline az állítólagos ,,legjobb barátnő" nem volt ott amikor kellett, mellesleg elég parancsolgatósnak tűnt, mintha nem is a barátnője lenne, hanem a szolgája, Norah. Hát elég fura egy barátság.
Idézet ami nagyon megkapott
Tikkun olam

,,Talán mi vagyunk a darabok"-149. oldal


Kedvenc karakter:  Egyértelműen Tris, voltak furcsa szokásai, de őszinte és jó barát.

Kinek ajánlom?
   Annak, aki egy pihentető délutánt szeretne eltölteni egy jó könyv társaságában, mert ez az.

Pontozás:
Borító: 10/6 pont
Cselekmény: 10/7 pont Pörgős volt, mondjuk egy helyen megakadt, de amúgy nem rossz.
Összességében: 10/ 6  pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése