2015. június 13., szombat

Hopeless

Colleen Hoover: Hopeless-Reménytelen

Colleen Hoover-től a Slammed-Szívcsapást olvastam, és az nagyon tetszett. Osztálytársaim is ajánlották, úgyhogy mikor a könyvtárban megláttam, tudtam, hogy ezt ki kell kölcsönöznöm.Tartalom


Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?

Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.

A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel - egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.

A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet...

Vélemény

Hát, igen. Ez a könyv nekem tényleg egy érzelmi hullámvasút volt. Egyik pillanatban még egy átlagos tinédzser életét olvastam, a másikban meg egy megindító, szívszorító, lélegzet visszafojtó történet bontakozott ki. Teljesen bele tudtam élni magam Sky helyzetébe, hiába Amerikában játszódott. A karakterek is nagyjából jól ki voltak dolgozva, mondjuk Sixt és Becket lehetett volna csiszolni. Skyjal, ha nem is volt közös vonásom, attól még nagyon szimpatikus volt. Holder nem lett a szívem csücske, de bajom sem volt vele, Valahogy nekem olyan semleges lett. Nagyon élveztem a könyvet az elejétől a végéig, igaz sírni nem sírtam rajta ( pedig az ajánláson az volt, hogy kell zsepi ) .

Idézet

,,-Élek-szólalok meg.
Kétségbeesése egy pillanatig tartó töprengés után oldódik, felnevet.
- Mi van? - méltatlankodik a fejét rázva.
- Élek. Ha összekevered a like(szeret) és a love(szerelem) betűit, ki tudod belőlük rakni, hogy live(él). Használhatod arra, amit érzel.
Megint nevet, de ezúttal megkönnyebbülten, amiért nincs gond a szellemi épségemmel. Körém fonja a karjait, s egy csókkal fejezi ki a megkönnyebbülését.
- Igen, élek. Veled és érted, Sky. Úgy mint még soha életemben."

Kedvenc karakter: Sky és Karen

Kinek ajánlom? Aki egy furcsa, elgondolkodtató, de egyben humoros kikapcsolódásra vágyik.

Pontozás:
Borító: 10/  7 pont
Cselekmény: 10/ 9 pont
Összességében: 10/ 8 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése